top of page

Tuinafsluitingen, wat is er mogelijk?

Dit zijn de mogelijkheden die JV Afsluitingen te bieden heeft


Bij het zetten van een tuinomheining zijn er veel mogelijkheden zoals een natuurlijke omheining van haagplanten of bomen. Deze tuinafsluitingen ogen vaak het mooist maar zijn moeilijk te onderhouden zonder groene vingers. Daarnaast garanderen deze omheiningen geen volledige dichtheid. Niet getreurd, voor zij die een alternatieve keuze wensen, zijn er vele opties. Bij JV Afsluitingen gaan we verder in op de meest voorkomende afsluitingen maar vermelden ook graag de 3D-afrastering, VDM-board en duurzaam composiet. Alle info over de verschillende tuinomheiningen kan je terugvinden onder “producten” op onze website.


Draadafsluiting


Draadafsluitingen zijn de goedkoopste optie voor het afzetten van je tuin. De draadafsluiting bestaat uit een afrasteringsysteem uit geweven gaas en een efficiënt plaatsingssysteem. Daarnaast zijn de lange levensduur en de discrete en strakke oplossing grote voordelen. Je kan de draadafsluiting combineren met begroeiing, riet of schorsmatten om het geheel een natuurlijke esthetiek te geven.



Houten omheining


Een houten omheining geeft een luxueuze uitstraling aan een duurzame prijs. Houten omheiningen hebben een goede stabiliteit en lange levensduur (van 15 jaar grenenhout tot levenslang voor hardhout). Bij houten afsluitingen zijn er verschillende opties mogelijk zoals tropisch hardhout, thermisch behandeld tropisch hardhout en geïmpregneerd hout.





Betonnen schuttingen


Betonnen schuttingen bieden veel privacy en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden met betonnen omheiningen. De lengte en hoogte bieden veel variatie en er zijn verschillende motieven op de markt die textuur aan je tuinomheining geven.




Steenkorven


Steenkorven worden steeds populairder. Ze bestaan uit gegalvaniseerd staal, gevuld met breukstenen. Ze zijn robuust, duurzaam, onderhoudsvrij en recycleerbaar. Een steenkorf zorgt voor een moderne uitstraling en paart uitermate goed met sfeervolle verlichting zodat je tuin een echte rustplaats wordt.



3D afrastering


Een 3D afrastering staat voor een tuinafscheiding in stijl, die een elegante en strakke uitstraling combineert met uitstekende mechanische eigenschappen. De gepoedercoate panelen in verzinkt staaldraad zijn standaard 250 cm breed en beschikbaar in diverse hoogtes. Eén kant van deze afrastering is voorzien van prikkels, naar boven of onder te plaatsen. Niet alleen een stijlvolle vormgeving, maar ook meer privacy? 3D afrastering kan ook mooi gecombineerd worden met onderhoudsvrije verticale lamellen in kunststof of hout.



VDM-board


Op zoek naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke oplossing tegen wind, inkijk en geluid? Dan is VDM-board de perfecte afsluiting, met ondoorzichtige, kleurvaste platen van polyethyleen omhuld door een draadnet. Hierbij heb je de keuze tussen een uitvoering in lichtgrijs, antraciet of zwart. Deze kleuren zijn combineerbaar in één paneel.



Duurzaam composiet


Duurzaam composiet heeft heel wat voordelen. Een composieten omheining is verkrijgbaar in alle kleuren, het kan niet rotten, krom trekken, scheuren of barsten, is bovendien kleur- en slijtvast en heeft een moderne uitstraling. De sterkte van composiet heeft invloed op de prijs. Daarom werken we enkel met merkcomposiet.



Contacteer JV Afsluitingen om samen je omheining te bespreken!


152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tips voor het najaarsonderhoud van de tuin

Na een lange en uitzonderlijk warme zomer is de herfst ondertussen alweer in het land en als tuineigenaar weet u dan al hoe laat het is. Het najaar is de ideale periode voor het uitvoeren van heel wat

bottom of page