top of page

Tips voor het najaarsonderhoud van de tuin

Na een lange en uitzonderlijk warme zomer is de herfst ondertussen alweer in het land en als tuineigenaar weet u dan al hoe laat het is. Het najaar is de ideale periode voor het uitvoeren van heel wat tuinonderhoud, terwijl het ook van belang is om de tuin correct voor te bereiden op de komende wintermaanden. Van het planten van gras en bomen tot het oogsten van fruit en het reinigen van uw terras, als tuineigenaar heeft u de handen vol in het najaar.


Al meer dan 12 jaar specialisen wij ons in tuinaanleg in regio Beringen. Een goed onderhouden tuin blijft er goed uitzien. Met deze blog willen we u via enkele nuttige tips alvast een beetje op weg helpen wat betreft het najaarsonderhoud van uw tuin.


Uw gazon inzaaien

De herfst is het perfecte moment om kale plekken in uw gazon te verhelpen. September is uitstekend voor het inzaaien van uw gazon met graszaad, terwijl er in oktober geverticuteerd en nog een laatste keer voor de winter gemaaid kan worden.


Bemesten waar nodig

Ter bescherming tegen de winterkoude en ter voorbereiding op het nieuwe voorjaar, is het najaar ook bij uitstek geschikt om uw gazon te bemesten waar nodig. Gebruik wel organische meststoffen, omdat die hun voedingsstoffen geleidelijk weggeven.


Reinigen van bestrating

Begroeide tegels kunnen glad en dus gevaarlijk worden wanneer het buiten kouder wordt. Grijp de herfstperiode dus aan om uw terras, oprit en eventuele andere vormen van bestrating goed schoon te maken, bijvoorbeeld met een hogedrukspuit of een borstel met wat zeep. Bij het reinigen van betonklinkers moet je oppassen en de spuitmond zeker niet te dicht bij het oppervlak houden, omdat de waterstraal de toplaag kan beschadigen.


Bomen snoeien

Verschillende soorten bomen, waaronder fruitbomen en de zogeheten ABC-bomen (berk, beuk en esdoorn), kunnen gesnoeid worden in september, aangezien deze gesnoeid dienen te worden wanneer ze nog bladeren dragen. Geknotte bomen als populieren en wilgen snoeit u het best in november, net als leibomen.


Wist je dat afgevallen bladeren, vooral wanneer ze veel looizuur bevatten, zoals eikenbladeren, lelijke bruine vlekken kunnen achterlaten. Veeg afgevallen bladeren in de herfst dus regelmatig van je terras en je oprit en laat het zeker zo niet liggen tot de grote voorjaarsschoonmaak


Wenst u meer informatie over tuinonderhoud in de herfst? Contacteer dan gerust en vrijblijvend JV Afsluitingen in Beringen voor een perfect kortgewiekte tuin!

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page